Remedial Teaching      Bijles      Coaching      Cursus / Training      Cursussen      Algemene informatie
   
home
introductie
inschrijven
contact
links
links
 

Ontspanning voor Jongeren: Weg met de Stress

In de vorm van een cursus of yoga voor jongeren

Word jij ook zo gestresst van al die mensen, die zoveel van je eisen? Je presentatie moet op tijd af en je moet nog een werkstuk maken. En dan roepen ze ook nog dat je je kamer op moet ruimen en dat je je huiswerk moet maken. Zoveel dingen die moeten, zoveel keuzes die je moet maken. Maar Wie ben Jij? Wat wil jij? Wat kan jij? Hoe pak je dat aan? Heb je tijd om hierbij stil te staan of hol je maar door? Voel je je vaak ook zo onbegrepen? Dit alles kan zich uiten in: onzekerheid, verlegenheid, slecht slapen, examenvrees, piekeren, eenzaamheid, hyperventilatie, (faal)angst, depressiviteit, concentratie problemen, enz.

Deze training is ontwikkeld om jou te ondersteunen in je Groei en Ontwikkelingsproces. Daarbij worden je persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden naar boven gehaald en gestimuleerd. Je zult veel over jezelf leren en leren hoe je om kunt gaan met anderen, zodat je zelfvertrouwen toeneemt en je evenwichtiger in het leven kunt staan. Kortom, deze cursus geeft je concrete technieken en kennis om je weg te vinden in het leven en je gelukkig te voelen.

Wat, wanneer en hoe

De yoga voor jongeren is op donderdagavond, 1 keer in de 14 dagen, van 19.15 uur tot 20.45 uur. De les bestaat uit yoga oefeningen, ontspanningsoefeningen en tips om beter te leren omgaan met de lastige dingen die je in het leven tegenkomt. De kosten E 15,00 per les. Je bent van harte welkom voor een gratis proefles.

Deze cursus bestaat voorlopig uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. Na een evaluatie met de deelnemende jongelui (en indien gewenst, met hun ouders) is er de mogelijkheid nog eens 10 bijeenkomsten te volgen om het geleerde te verdiepen en te verankeren. Deelname aan een terugkom-moment eens in de maand behoort ook tot de mogelijkheden.

De cursus wordt gegeven aan twee verschillende leeftijdsgroepen van maximaal 6 tot 8 deelnemers, zodat iedereen optimaal begeleid kan worden: 12 tot 16 jaar en 16 jaar en ouder.

Activiteiten: * Sociaal : Technieken om problemen op te lossen;
* Fysiek : Simpele rek- en strekoefeningen en ademhalingstechnieken;
* Mentaal : Kennis en inzicht in het gedrag van jezelf en anderen;
* Emotioneel : Ontspanningsoefeningen en anti-stresstechnieken;
: Creatief verwerken van helende verhalen;
* Inhoudelijk : Flexibel en aangepast aan de behoefte van de deelnemers.

Wat leer je precies?

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Hoe doe ik dat precies?
Meer zelfvertrouwen ervaren en uitstralen
Vrienden maken en samenwerken
Het geheim van populair zijn
Jezelf (en anderen) beter kennen
Ontspannen jezelf te zijn in nieuwe situaties
Je eigen mening en gevoelens durven tonen
Vreugde en enthousiasme ervaren en uitstralen
Evenwichtig te blijven in frustrerende situaties in plaats van boos te worden of je terug te trekken
Om je hoofd stil te krijgen en je prettig in je lichaam te voelen
Met spanning en emoties om te gaan
Problemen als uitdagingen te zien
Je beter te concentreren waardoor leren gemakkelijker wordt


Foto_004
 - Kids' Skills -

Groot succes in mijn praktijk:


Gun jezelf en je kind een cadeau voor het leven!
Kids' Skills is een zeer praktische en effectieve methode om kleine en grote problemen met uw kind op te lossen. Eenmaal bekend met deze methode, kunnen ouders of leerkrachten hier makkelijk zelf mee aan de slag. Voor meer info over deze methode zie www.kidsskills.org